kromfohrländer   Leave a comment

         Om rasen          

 

Kromfohrländern är en underbar ras som är fylld av energi, styrka, kärvänlighet och förarvillighet. Den är en medelstor, tålig och anpassningsbar sällskapshund.
Kromfohrländern fordar en god och pedagogisk uppfostran, särskilt de första åren, annars riskerar du att få en problemhund.Hur du lämpligen gör det, kan du läsa om på en annan länk på denna sida.
Kromfohrländern är dessutom en utmärkt väktare av hus och gård. Den säger till när någon kommer, men skäller inte i onödan.
I rasstandarden står det att den är reserverad och det kan en del individer vara. Några kan backa och vill ej låta sig vidröras av främlingar, men de allra flesta tolererar att bli hanterade. I regel söker de sällan kontakt med obekanta för att få uppmärksamhet, men det finns undantag.
Kromfohrländern är en utmärkt familjehund som verkligen älskar sin ägare och familjen. Den tycker om att vara med på familjens alla upptåg men ligger lika gärna i soffan och tar det lugnt. Den tycker även om långa promenader och aktiviteter av olika slag.
Den lämpar sig väldigt väl till agility eftersom den är snabb, smidig och förarvillig. Den har ingen jaktlust och är lätt att ha lös i skog och mark, då den ogärna lämnar sin matte/husse. Många hundraser är tuffa eller mjuka – kromfohrländern är både och. Ibland kan den verka ganska skarp, men oftast beror det på osäkerhet. I grunden är det en mjuk hund som behöver en fast och bestämd hand, för att bli en välbalanserad individ. Men kom ihåg att om du är för hård i din uppfostran kan du få en kuvad och osäker hund. Som ägare behöver du vara en kärleksfull, trygg och bestämd ledare. Det förekommer att en del Kromfohrländer har dålig aptit, då är det viktigt att den får ett högkvalitativt foder.

Den är en mycket mångsidig och kärleksfull ras att leva med som skänker sin ägare mycket glädje!

Rasinformatör;

Ann-Cristin Friberg
08-971904
0736-164239

 

Annonser

Postat 2011/08/14 av rustyblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: